Om skogsbränder, ofärdstider och Man Ur Huse

När tiderna blir hårda går svensken Man Ur Huse för att solidariskt ställa allt tillrätta. Ibland gäller detta än i dag! Det ska vi min själ vara tacksamma för.

Jag tänker på brandmännen som gjorde en sådan hjälteinsats under skogsbränderna och som nu måste förmånsbeskattas för torra mackor och kaffe och tältlogi och lite mat som hyggliga människor såg till att de kunde få under sitt tuffa jobb.

Varför? Jo lagen säger det! Och Myndigheterna måste Följa Lagen!

Jag vet inte om man har lyckats hitta något kryphål för att undanröja denna träskallighet men jag tänker ta upp saken lite mer principiellt. Det är inget okänt fenomen att lagar och regler ibland ger resultat som är så helt sanslöst tokiga att en vanlig tänkande människa helt enkelt inte FÅR vara så dum.

Migrationsverket brukar hålla sig framme. Mehmet som har bott här i åtta år och har familj och eget företag och sköter sig och betalar skatt som vilken Svensson som helst ska utvisas eftersom han tjänade 1:98 om dagen för lite under några månader år 2014.

”Det fattar du väl din dumme fan att man inte kan bygga ett civiliserat samhälle på personer som tjänar 1:98 för lite, nä dom ska ut med näsan före, det begriper du väl. Nån ordning får det vara. Dom får åtminstone kvalificera sig som våldtäktsmän om dom ska få stanna!”

Om nu en lag visar sig ge helt uppåt väggarna resultat, och alla vet det, då har man bara en sak att göra, ändra lagen. Så kanske det blir rätt om två tre år eller så.

Låt oss säga att vi har en ångmaskin. Vi vill ha ut mer och mer kraft ur den så vi höjer temperaturen och höjer trycket mer och mer. Till slut uppnår vi det ultimata (slutgiltiga) trycket och ångpannan sprängs. Då har vi ingen ångmaskin under två tre år eller så medan vi samlar pengar för att köpa en ny.

Bra va? Nej så går det verkligen inte till, för på ångpannan finns en pryl som kallas säkerhetsventil! Ångtrycket kan aldrig bli så högt att ångpannan sprängs för innan dess öppnas säkerhetsventilen och det pyser ut ånga så att trycket sjunker.

Börjar ni fatta poängen?

Det borde finnas en generell säkerhetsventil på lagar och regler så att resultatet aldrig kan bli så dumt att vanligt folk vet att man helt enkelt inte FÅR vara så dum!

Hur den skulle utformas vet jag förstås inte exakt men det finns anledning att sätta till RÄTT många klutar för att skapa en sådan generell säkerhetsventil.

Det skulle bespara oss MASSOR av elände och tidsödande juridiska och byråkratiska processer! Vi måste göra FOLK av myndigheterna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *