Böcker från Kulturmonstrets förlag

 

Det finns fyra stycken

Kulturmonstrets förlag ger ut e-böcker och tryckta böcker. Det finns tre stycken e-böcker idag och tre tryckta. Den nyaste, Spindeln och Humlan, utkom nu i december 2015.

Kulturmonstrets förlag, Mats Ekman, Kvarngatan 7 B, 24172 Marieholm.
www.kulturmonstret.se    kulturmonstret@yahoo.se   tel 0739 53 23 47

För att provläsa och beställa e-böcker, klicka här eller gå in på WEBBSIDA i menyn ovan.

NY! Hexzilla och Umbolas. För barn 7 –10 år. Distribueras genom Bokinfo, BTJ och bokhandeln.

”Trolleri måste väl inte vara tråkigt?” menar Hexzilla. De tre trollgubbarna Storgamlingen, Antofagastes och Grimpo av Yax, som ska utbilda henne till byhäxa, håller inte med. De lever i den stora borgen som en gång byggdes av trollkarlen Den Grå, en man som tyckte att allt skulle vara stillsamt, grått och tråkigt.
De tre blir till slut så trötta på Hexzilla att de förvisar henne från slottet och från hennes hemby. Hexzilla blir rasande, packar sin väska och ger sig av.
På sin färd slår hon sig ner i Skogsbryna By, i farfarsfars stuga, där hon också möter sin nya bästa vän, monstret Umbolas.
Tillsammans hjälps de åt att befria byn från några av de farligaste varelser som finns, Stortrollet och Jupitervargarna.

Growin’ Leaves – jag vill bli den jag är. E-bok.
Nyligen utkommen i tryckt upplaga på Kulturmonstrets förlag. Distribueras genom Bokinfo, BTJ och bokhandeln. (Detta är andra upplagan. Första upplagan utgiven på Recito förlag är slut)
Finns även som ljudbok i mp3-format för nerladdning. Distribueras genom nätbokhandeln.

Monas liv är att sjunga och spela och det är vad hon är bäst på. Men för att lyckas måste hon ha flytet. Och livet är inte rakt eller rättvist, det lägger ut fällor som hindrar henne på vägen.
Hon förlorar två av sina mest älskade släktingar och det bästa jobb hon haft. Hennes kärleksförhållande slås i bitar av en väninna. En energitjuv gör livet surt för henne. Och musik – det finns det tydligen redan alldeles för mycket av.
Men hon vill bli den hon vet att hon är, och hon vill att andra ska få veta det också. Mona är seg. Hon måste våga börja slåss igen som hon gjorde som barn, fast inte med knytnävarna den här gången. Och hon ger aldrig, aldrig upp.
Kulturmonstrets förlag. E-bok ISBN 978-91-981008-0-8 Provläs och köp.
Kulturmonstrets förlag. ISBN 978-91-981008-4-6   Köp.

Frantak – en färd genom tid och rum. E-bok.
Nyligen utkommen i tryckt upplaga på Kulturmonstrets förlag. Distribueras genom Bokinfo, BTJ och bokhandeln.

Perka är en ganska ordinär lirare som mest tänker på nöjen och sex, arbetar ibland när det finns jobb och försöker ta sig fram så gott han kan i en värld som är på bommen i de flesta avseenden.
Men en dag köper han ett datorspel som för honom tillbaka till en fiktiv medeltid – och som sedan drar honom med i en strid som löper genom tid och rum. Det blir ett spel på liv och död av en omfattning som han aldrig kunnat drömma om.
De värsta fienderna är skaparna av universaldrogen Frantak. Men han möter också vänner, bland andra Trollkarlen, Spöket, den vackra Sandra och den gåtfulla Kunigunda med det förfärliga monstret Argnor i släptåg.
En underhållande och fantastisk roman med allvarlig underton.

Kulturmonstrets förlag. E-bok ISBN 978-91-981008-1-5  Provläs och köp.

NY! Spindeln och humlan

Spindeln och humlan är en framtidsdeckare som är en fortsättning
på science fantasyromanen Frantak – en färd genom tid och rum,
men den kan också läsas helt oberoende av denna.

Vem har satt eld på hela juridiska avdelningen hos Tannier Systems? Och framför allt – varför? Och hur gick det till? Det finns inget motiv och inga misstänkta, själva attentatet är i sig omöjligt att genomföra och polisen ser det som ett tekniskt haveri och ett rent försäkringsfall.

Den enda som inte köper den förklaringen är Iko Wonte som egentligen är logistiker. Nu ska hon plötsligt utreda ett brott.

Tannier Systems arbetar hårt på att finna en syndabock och till slut tycker man sig ha funnit den. Men är det verkligen rätt man? Det är alltför mycket som inte stämmer.

Kulturmonstrets förlag. 978-91-981008-7-7. Provläs och köp. 

Människor från Rold. E-bok.

Svenne vill egentligen bara en sak: spela gitarr. Men när han upptäcker att hans nya kompisar kommer från en främmande planet, då blir det andra bullar.
”Hela spelningen var himlastormande, ofattbar, och det ledde till att jag till slut blev kaxig nog att fråga Julius om det inte vore en bra idé att byta namn på bandet. – Andros Rolders, det låter ju bara knasigt! sa jag, och Julius tittade väldigt konstigt på mej.
– Vad betyder det egentligen? frågade jag och jag måste ha sett otroligt fåraktig ut för han tittade ännu konstigare på mej och svarade inte ens.”
Det är mycket som verkar konstigt till att börja med men snart finner Svenne att han är indragen i ett livshotande interplanetariskt krig som han inte ens visste fanns. Allting blir plötsligt tufft och farligt. Men som han själv säger: Medgörlig kan man vara i förhandlingar, men inte i krig. Då slåss man!

Kulturmonstrets förlag. E-bok ISBN  978-91-981008-2-2  Provläs och köp.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *