Livet

Allt som inte passar under de andra rubrikerna hamnar här.

LÖSNINGEN PÅ ALLT.
30 maj 2013

Har ni tänkt på att det alltid är ”YOU” som har lösningen? Alla kärlekssånger handlar om ”Dig” eller ”You”. Alla himlastormande lyckoballader handlar om ”You”, ”Du”, antingen det är Gud eller Jesus eller den man är kär i eller någon annan högvibbad entitet man riktar sig till.

Räddningen finns alltid hos någon annan. Utanför mig själv. Kärleken finner jag hos någon annan. Gud möter jag utanför mig själv. Någon har sagt att man ska ha en Jag-Du-relation  till Gud och till Jesus. Överlämna sig. Varför det?

Frälsningen, räddningen, kommer alltid utifrån. Varför det?

Naturligtvis vill man inte vara ensam. Den där ofattbart djupa, storgråtande sorgen som man har inom sig – även om den förvisso inte är det enda man har inom sig! – bottnar den kanske i ensamhet? Ju ensammare man är, desto olyckligare blir man. Men det betyder inte att någon kommit för att frälsa en, när man inte är ensam! Visst kan man hjälpa varandra. Visst är det en underbar känsla i sig att inte vara ensam. Men frälsningen, räddningen, lösningen. Den hittar man inom sig själv, inte hos någon annan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *